Så undviker du att bli lurad av bedragare

12-10-2021 11:00

Välkommen till en livesänd kundträff med Amalia Krantz, ansvarig Nordea för kommunikation som förebygger bedrägerier, och Charlotta Mauritzson, brottsförebyggande samordnare på Nationellt bedrägericenter, som handlar om hur du kan tänka och göra för att undvika att bli lurad av bedragare.

Allt fler tjänster i vårt samhälle blir digitala, så även bankens tjänster. Samtidigt är vi många som inte känner oss helt trygga på nätet och undviker att utföra våra vardagsärenden digitalt av oro för att bli lurade av bedragare. Amalia och Charlotta kommer att dela sina bästa tips och råd för hur du blir trygg på nätet och minskar risken för att bli utsatt för ett bedrägeri. Du har möjlighet att ställa dina frågor via chatt direkt till Amalia och Charlotta. 

Kundträffen äger rum tisdag 12 oktober 11.00–11.30 och är cirka 30 minuter långt, inklusive frågestund. Du deltar via länk på din dator, platta eller mobiltelefon. Alla anmälda får en länk till inspelningen av föreläsningen som det går att titta på i efterhand. Tipsa gärna en vän – träffen är gratis och öppen för alla.

Välkommen!


Möt talarna

Amalia Krantz

Kommunikationsansvarig, Nordea

Många års erfarenhet av förebyggande kommunikation i syfte att hjälpa Nordeas kunder minska risken för att bli utsatta för bedrägerier. Vill sprida båda kunskap och inspiration med övertygelsen om att alla kan bli trygga digitalt.

Charlotta Mauritzson

Brottsförebyggande samordnare, Polisen

Arbetat med brottsförebyggande verksamhet i över 25 år och sedan 2017 hos Polismyndigheten i rollen som brottsförebyggande samordnare på nationellt bedrägericenter. Är i rollen ofta ute och informerar om vilka bedrägerier vi ser och hur man kan skydda sig mot dessa.