Så blir du smartare än bedragarna

14-10-2021 11:00

Välkommen till en livesänd kundträff med Amalia Krantz, ansvarig Nordea för kommunikation som förebygger bedrägerier, och Jan Olsson, kriminalkommissarie och verksamhetsutvecklare, som handlar om hur du blir smartare än bedragarna och undviker att bli lurad på nätet.

Livet pågår i mobilen lika mycket som utanför. Det händer lätt att vi hamnar i situationer där vi riskerar att bli lurade av oärliga personer som tar kontakt med oss. Amalia och Jan kommer att dela sina bästa tips och råd för hur du minskar risken för att bli utsatt för ett bedrägeri. Du har möjlighet att ställa dina frågor via chatt direkt till Amalia och Jan. 

Kundträffen äger rum torsdag 14 oktober 11.00–11.30 och är cirka 30 minuter långt, inklusive frågestund. Du deltar via länk på din dator, platta eller mobiltelefon. Alla anmälda får en länk till inspelningen av föreläsningen som det går att titta på i efterhand. Tipsa gärna en vän – träffen är gratis och öppen för alla.

Välkommen!


Möt talarna

Amalia Krantz

Kommunikationsansvarig, Nordea

Många års erfarenhet av förebyggande kommunikation för att hjälpa Nordeas kunder minska risken för att bli utsatta för bedrägeri. Vill sprida kunskap och inspiration med övertygelsen om att alla kan bli trygga digitalt.

Jan Olsson

Kriminalkommissarie, Polisen

Har arbetat som polis i 30 år varav 14 år som expert inom cyberkriminalitet, bedrägerier och annan IT-relaterad brottslighet. Var med och startade Nationellt bedrägericentrum 2013-2014 och är sedan fyra år tillbaka på Nationellt IT-brottscentrum (Noa) / Swedish CyberCrime Center (SC3) som verksamhetsutvecklare/preventionsansvarig. Föreläser ett 40-tal gånger per år i Sverige och i Europa/USA. Deltar i det internationella polissamarbetet inom Europol, Interpol men brinner även för det internationella Private-Public-Partnership arbetet.