Hur arbetar hjälporganisationerna i Ukraina och hur kan jag bidra från Sverige?

18-03-2022 10:00

Invasionen av Ukraina innebär ett stort mänskligt lidande och har lett till den största flyktingkatastrofen i Europa sedan andra världskriget. I ett livesänt samtal fredagen den 18 mars berättar tre hjälporganisationer om sitt arbete och om hur du kan bidra från Sverige.

De senaste veckorna har vi fått många frågor av kunder som vill bidra med stöd till invånarna i det krigsdrabbade Ukraina. Många undrar över hur hjälporganisationerna arbetar för att få fram hjälp till de som behöver den mest men framförallt, hur man kan bidra på bästa sätt från Sverige.

Nordea vill gärna bidra med mer information kring denna fråga och bjuder därför in dig till ett samtal med Åsa Widell, generalsekreterare på Unhcr, Nina Paulsen, senior katastrofrådgivare hos Röda Korset samt en representant från Läkare utan gränser.

Samtalet äger rum fredag 18 mars 10.00–10.45, inklusive frågestund. Du deltar via länk på din dator, platta eller mobiltelefon. Vi förstår om det är kort framförhållning, men om du är förhindrad att delta, anmäl dig gärna ändå för att få en länk till en inspelning efteråt.

Tipsa gärna en vän – träffen är öppen för alla.

Välkommen!

 


Möt talarna

Elin Stråkendal

UNHCR

Nina Paulsen

Senior katastrofrådgivare, Röda Korset

Per Långsved

Sverigechef, Nordea

Pieter Van Eggermont

Läkare utan gränser