Hälsosam ekonomi: Steg 1 – skaffa akutbuffert

13-10-2022 11:00

Börja med att sätta upp en akutbuffert för oförutsedda händelser på ett separat sparkonto. Med en sådan på plats kan du enkelt betala en rotfyllning, laga bilen eller köpa en ny spis om du skulle behöva. En buffert på 10 000 till 30 000 kronor brukar räcka för de flesta akuta situationer.

I vårt livesända webbinarium berättar Anders Stenkrona, sparekonom på Nordea, om hur du skapar sunda rutiner och bygger din ekonomi på längre sikt. Det här är första delen i en serie där Anders går igenom fem steg till en hälsosam ekonomi. Här kan du se alla delar.  

Vi sänder live den 13 oktober 11.00–11.30, inklusive frågestund. Du deltar via länk på din dator, platta eller mobiltelefon. Skicka in dina frågor på förhand eller under sändning. Passar inte tiden? Anmäl dig gärna ändå för att få en länk till en inspelning efteråt.

Tipsa gärna en vän – webbinariet är gratis och öppet för alla.

Varmt välkommen!


Möt talarna

Anders Stenkrona

Sparekonom, Nordea

Sparexpert hos Nordea som har doktorerat i finansiell ekonomi vid Stockholms universitet. Han är en av Sveriges mest erfarna experter inom beteendeekonomi, som handlar om hur individer fattar ekonomiska beslut i praktiken.