Bank eller bedragare - vem är det som kontaktar mig?

23-02-2022 11:00

På grund av stort intresse kör vi en ny kundträff med Amalia Krantz, ansvarig Nordea för kommunikation som förebygger bedrägerier, och Jan Olsson, kriminalkommissarie och verksamhetsutvecklare. De berättar och svarar på hur du kan minska risken för att bli utsatt för ett bedrägeri.

Alla är förstås inte otrygga med att använda digitala tjänster, men vår erfarenhet är ändå att alla har någon typ av fundering och det händer lätt att vi hamnar i en situation där vi riskerar att bli lurade. Vad är ett bluff-sms eller bluff-mejl? Vi vill att alla ska känna sig trygga med digitala banktjänster och är stolta över att av tidningen Privata affärer få utmärkelsen ”Årets digitala coach 2021”.

Kundträffen äger rum onsdag 23 februari 11.00–11.30 och är cirka 30 minuter långt, inklusive frågestund. Självklart går det bra att bara ta del av presentationen och lyssna på det som sägs. Du deltar via länk på din dator, platta eller mobiltelefon. Alla anmälda får en länk till inspelningen av föreläsningen som det går att titta på i efterhand. Tipsa gärna en vän – träffen är gratis och öppen för alla.

Ladda gärna ner vår folder "Din bank hemma" som beskriver hur man enkelt sköter sina bankärenden digitalt.

Välkommen!

Nordea har belönats med utmärkelsen ”Årets digitala coach 2021” av tidningen Privata Affärer.


Möt talarna

Amalia Krantz

Ansvarig kommunikation bedrägeri och säkerhet, Nordea

Många års erfarenhet av förebyggande kommunikation för att hjälpa Nordeas kunder minska risken för att bli utsatta för bedrägeri. Vill sprida kunskap och inspiration med övertygelsen om att alla kan bli trygga digitalt.

Jan Olsson

Kriminalkommissarie, Polisen

Har arbetat som polis i 30 år varav 14 år som expert inom cyberkriminalitet, bedrägerier och annan IT-relaterad brottslighet. Var med och startade Nationellt bedrägericentrum 2013-2014 och är sedan fyra år tillbaka på Nationellt IT-brottscentrum (Noa) / Swedish CyberCrime Center (SC3) som verksamhetsutvecklare/preventionsansvarig. Föreläser ett 40-tal gånger per år i Sverige och i Europa/USA. Deltar i det internationella polissamarbetet inom Europol, Interpol men brinner även för det internationella Private-Public-Partnership arbetet.